Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

​Musik liturgisk morgensang.

​Musik liturgisk morgensang.
Udgivet fre d. 24. mar 2023, kl. 00:00
Nyheder

Musik liturgisk morgensang.

Vi laver endnu et nyt tiltag.

Nogle gange når jeg har ferie eller fri en søndag, oplever vi, at der ikke kommer så mange kirkegængere. Så holder de også fri. Det er åbenbart som min gamle mormor sagde – hun var bondekone hele sit liv med begge ben solidt plantet i den midtsjællandske muld – at det er en dårlig so, der ikke bedst kan lide sin egne lille gris! Og den talemåde gælder åbenbart ikke kun egne børn, ægtefæller og kæledyr, men også præster!

Der vil dog stadig ind imellem komme nabopræster, men der vil også være søndage hvor vores kirkesanger Ditte Røeder og organist Kenneth Lauritzen i stedet holde ”Musik, liturgisk morgensang”.

Der vil blive sunget salmer/sange, dagens evangelietekst bliver læst, der bliver bedt Fadervor og så vil der være musikalske soloindslag. Der vil også være kaffe og brød i kirkecafeen efter gudstjenesten.

Det var i øvrigt ikke nemt at finde et navn til den nye gudstjenesteform. På Facebook har vi præster en side, hvor vi kan spørge hinanden om alverdens ting og jeg bad dem tænke med. Det kom der mange gode forslag ud af f.eks: ”Musene på bordet”, ”Frimesse”, ”Gudstjeneste i øjenhøjde”, ”Toner til tro” og ”Alene hjemme gudstjeneste”. Men vi endte med vores eget forslag: ”musik liturgisk morgensang, for navnet siger hvad der foregår og så er der en god rytme i navnet.

Vi håber I vil tage godt imod det.